Case

Vi erbjuder olika tjänstepaket inom säkerhetsprövning och bakgrundskontroll i samband med rekrytering. Här hittar du ett axplock av våra tidigare case.

  • Ett stort konsultbolag skulle anställa en ingenjör och hade redan löneförhandlat med kandidaten, som i sitt CV uppgav sig ha en PhD. Vår riskanalys visade att kontrollpersonen inte hade några akademiska examina alls och dessutom var dömd för bedrägeri, hade flera ärenden hos Kronofogden och ett ytterst klandervärt beteende på sociala medier. Vår uppdragsgivare gick vidare med en annan kandidat.
  • Ett välrenommerat konsultbolag skulle anställa en jurist. Vår riskanalys visade att kandidaten på sin Facebook-sida lagt ut detaljerade skildringar av vilda festnätter runt Stureplan, med information om bakfyllor, minnesluckor och one-night-stands. Vår uppdragsgivare uppskattade inte denna form av exponering på internet utan valde en annan kandidat.
  • Ett känt finansbolag skulle anställa en ekonom. Vår riskanalys visade att kontrollpersonen hade elva pågående ärenden hos Kronofogden. När vår uppdragsgivare konfronterade kandidaten nekade hen bestämt till uppgifterna, men blev motbevisad av det detaljerade registerutdrag som vi hade tagit fram. Kandidaten avfördes omgående från rekryteringsprocessen.
  • Ett stort verkstadsföretag skulle anställa en ny chef på mellannivå. Vår riskanalys visade att kandidaten på grund av samarbetsproblem hade blivit utköpt från sina tre senaste anställningar, till en kostnad av flera miljoner för de drabbade företagen. Kandidaten figurerade dessutom i ett misskrediterande tvistemål gentemot en annan tidigare arbetsgivare. Vår uppdragsgivare valde en annan kandidat.